Over Simulatietrainingen Europese Beroepschauffeurs 2018-07-18T08:21:40+00:00

Over SEB

De Stichting Europese Beroepsrijschool Rijn Maas Noord (SEB) is in 2010 opgericht met als doel te komen tot een (Euregionaal) opleidingscentrum voor beroepschauffeurs, dat zich met de inzet van moderne technologieën richt op een kwaliteitsimpuls en het verbeteren van het imago van de transportsector.

Deze doelstellingen werden onderschreven door de Kamer van Koophandel Limburg, Gemeente Venlo, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, de Provincie Limburg, Industrie- und Handelskammer Mittlerer Niederrhein en Ministerium für Wirtschaft, Energie, Bauen Wohnen und Verkehr des Landes Nordrhein-Westfalen. De private opleiders BZ-Bildungszentrum en VerkeersOpleidingen Zuid traden in de realisatie van deze projectdoelstellingen op als projectpartners. In 2018 werd de Stichting omgezet in de Coöperatie Simulatie-trainingen Euregionale Beroepschauffeurs U.A. (eveneens afgekort : SEB) en zijn de beide private projectpartners vooralsnog als enigste leden aan de Coöperatie verbonden.

In 2012 heeft SEB de beschikking gekregen over een moderne trucksimulator: de Simutruck. In de Simutruck kunnen beroepschauffeurs effectiever getraind worden. Diverse leerdoelen voor zowel beroepsgoederenchauffeurs maar ook voor chauffeurs van publieke diensten kunnen efficiënt, milieu vriendelijk (geen brandstofverbruik) en veilig worden getraind.

Wilt u een nadere kennismaking met de SEB?
Aarzel niet en neem contact met ons op! Bel (077) 201 13 36 of mail info@simutruck.eu