E-Learning 2018-06-20T13:26:39+00:00

E-learning

De SEB heeft een modern E-learning systeem ontwikkeld. Dit CBT systeem (Computer Based Training) kan zowel zelfstandig als in combinatie met de Simutruck worden ingezet. Het CBT is een modern E-learning programma waardoor trainingen met de Simutruck toegevoegde waarde krijgen.

Door gebruik te maken van het CBT systeem worden trainingen in de simutruck objectief getoetst aan de hand van vooraf ingestelde eisen en reacties. De rit en prestaties worden per deelnemer naast een “ideale rit, met een ideale rijstijl” gelegd. Achteraf worden de resultaten individueel besproken of dienen deze als aanleiding voor een casus bespreking met meerdere collega’s.

De deelnemers doorlopen voor aanvang van de simulatie-rit een voertuigcontrole. Aangevuld met andere praktijkgerelateerde oefenvragen. Hiervoor is een aparte separate CBT ruimte met 9 pc’s ingericht. Op basis van de individuele resultaten wordt er een passende rit automatisch door het CBT systeem gegenereerd, waarbij de individuele leerdoelen zijn opgenomen.

voordelen:

  • Er wordt (leer)doelgericht getraind op de individuele rijstijl.
  • Bijzondere situaties kunnen beoefend worden, bijvoorbeeld:
  • Wat is het kantelpunt van het voertuig ?
  • Wat gebeurt er wanneer het voertuig tijdens een afdaling een klapband krijgt?
  • Wat als de rem niet meer werkt?
  • Hoe kan ik als chauffeur mijn brandstofverbuik reduceren ?

Het CBT systeem kan ook als losstaand Learn Management System door opleiders worden ingezet. Een doorlopende leerlijn is hiermee gewaarborgd.